Българският театър достъпен за българите в чужбина

23 Ноември 2007

E-CARD предоставя уникална възможност за гледане на постановки на Българските театри в интернет. Излъчванията в сайта са на живо от сцената на театъра в деня на представлението. Услугата е достъпна за всички българи извън територията на България.

Проектът има за цел да осигури на българите, пребиваващи извън страната, достъп до актуалните театрални постановки и да ги приобщи към културния живот в България. Театралните представления ще бъдат излъчвани на живо в интернет сайта. Достъпът ще изисква заплащане на онлайн билет. Всeки, закупил билет, ще има възможност да гледа постановките директно от театралната сцена на живо в сайта, както и 24 часа след след това. Програмата за излъчванията на живо ще се публикува всеки месец, с анотация на представленията и информация за създателите и актьорския състав.

Всички желаещи ще могат да закупуват директно на сайта билети за постановката, която желаят да гледат. Излъчванията на живо ще са в 19:00 часа българско време и в 11:00 часа за детските представления.

На реализацията на проекта освен фирма E-CARD, която се е заела с техническата част, посветиха време и усилия актьори и режисьори, директори на театри и много хора, вярващи в идеята, че театралното изкуство се цени не само на родна земя, но и извън България. Своето участие в проекта потвърди и Младежки театър „Николай Бинев”.

Благодарим за подкрепата на: Министерство на културата, САБ - Съюз на артистите в България с председател Христо Мутафчиев и на „Артистаутор” с председател Иван Танев.

 

БГ ТЕАТРИ Всички новини