Назад
ПОКАЖИ КАТЕГОРИЯ

БГ ТЕАТРИ

Българските театри на живо в ИнтернетКОНЦЕПЦИЯ

Да създадем място, където театралните постановки да могат да се гледат наживо online и под формата на видео записи на представленията на най-добрите български театри.  


РЕАЛИЗАЦИЯ

В основата на този проект беше идеята да предложим на българите, които живеят в чужбина, качествена и смислена услуга, която да бъде на достъпна цена и с удобен начин на доставка. Интернет е очевидното решение, което гарантира уникални възможности прецизно да се насочи услугата и да се таргетира аудиторията по локация, предвид някои изисквания на Закона за авторските права. Стартирахме с организацията на екипа, който да заснема постановките и с договарянето на правата за излъчване с театрите и oрганизациите, които разпределят приходите от авторски права. Осигурихме камери, режисьорски пулт, интернет канал в залите на Младежкия и Народния театър и започнахме тестови излъчвания по време на репетиции. В същото време наш екип разработи логото и оригиналния дизайн на сайта, както и платформата за билинг (приемане на плащания за ползване на услугата) в сайта. Стартирахме проекта с много емоции и с подкрепата на медиите, които оцениха високо идеята и дори предложиха подобна услуга да бъде достъпна и в рамките на страната. Голяма част от актьорите възприеха проекта като още една медия, в която да се популяризира трудът им, а самите театри поискаха копие на режисираните записи, за да обогатят архивите си. Друга част от актьорите и зрителите определиха за невъзможно да бъде пресъздадена атмосферата на представлението на монитор, но въпреки тези мнения опитният режисьор на пулт Георги Ангелов успя да създаде качествена продукция, която максимално да задоволи високите очаквания на клиентите на услугата.
Цената на услугата беше символична на фона на европейските стандарти - 10 евро за 2 часа видео стриминг на живо и възможност за преглед на запис на представлението в рамките на 24 часа след първото излъчване наживо.


РЕЗУЛТАТИ

Проектът беше изключително добре приет и сайтът отговори на очакванията на аудиторията. По отношение на бъдещето на услугата можем да очакваме развитие при промяна на икономическите условия.


Клиент

Партньори