Назад
ПОКАЖИ КАТЕГОРИЯ

bTV

Медиен портал с уникална визия и безспорни резултати


 


КОНЦЕПЦИЯ


bTV се обърна към нас за създаване на иновативен медиен портал, който да е универсално IT и комуникационно решение и да развива bTV като интернет медия. Тъй като стратегическото решение за този процес на преливане на ТВ аудиторията в интернет беше взето от империята на Рупърт Мърдок (тогава собственик на bTV), нашата задача беше да използваме най-новите и ефективни методи, за да създадем само за 3 месеца портал с разнообразни функционалности, който да създаде общност от постоянни посетители.


ПРОУЧВАНЕ

Започнахме работа по проекта с детайлно проучване на най-добрите световни практики и текущото състояние на медийните услуги в българското интернет пространство. На този етап единственото професионално и качествено излъчване на телевизионни предавания Live и On Demand в интернет се осъществяваше от "Нетера", като приоритетно услугата се използваше от българи извън страната. Като цяло телевизиите поддържаха по-скоро корпоративни, а не медийни сайтове и все пак тогавашния bTV.bg беше сред добрите примери на телевизия, която съдържаше достатъчно информация в сайта си, за да задоволи текущите очаквания на аудиторията, но не достатъчно, за да задържи посетителите.РЕАЛИЗАЦИЯ

Първият етап от работа по проекта беше да съгласуваме техническо задание и описание на насоките за развитие с уеб и маркетинг отдела на телевизията. На този етап се положиха основите на бизнес модела, който да направи сайта една добра инвестиция с бърза възвращаемост. Структурата на портала беше оформена в електронен вариант, който проследява стъпка по стъпка поведението на потребителите и маркира ключовите моменти за предлагане на нови материали, методи за повишаване на ефективността на рекламата в сайта, както и различни механизми за задържане на интереса на посетителите.
На следващия етап визуализирахме структурата в модерен дизайн, който беше приет безусловно от нашия клиент. Традиционната за eDesign прецизност в детайлите и внимание към ползваемостта (usabillyty) допринесоха изключително много за крайния резултат и ни позволиха да работим паралелно по платформата на сайта (backend) и да организираме въвеждането на новите за медията услуги, които да се предлагат чрез сайта.

Уеб базираната платформа за управление на съдържанието е иновационен продукт, който отговаря на изключително високи изисквания за сигурност, издръжливост на пикови натоварвания и гъвкавост при допълване и промени по сайта. Системата интегрира подсайтове на предавания, новинарски видео модул и вградена, гъвкава система за управление на банерните реклами. Потребителите на портала имат възможност да проследяват онлайн предаванията на живо и на запис. Flash приложенията онагледяват съдържанието в отделните секции на сайта (време, хороскопи, празници). Създадохме гъвкави модули за отразяване на различни спортни състезания и улесняващо потребителя търсене с предложения на насочващи линкове. За сайта беше разработена изключително гъвкава и новаторска за българския пазар система за публикуване на материали, изпратени от потребителите - видео, снимки и текст. Това позволи на потребителите да бъдат част от съдържанието в сайта и да изразяват виждането си по различни теми - социални, политически, културни и др.
За цялото видео съдържание бе изградена система за публикуване на рекламни видео клипове, преди излъчване на поисканото от потребителя съдържание. Това позволи да се направи своеобразен аналог на телевизионния принцип на излъчване на реклами.
 


РЕЗУЛТАТИ


Ръст на посещамостта на сайта от над 250%! Създаване на лоялна аудитория на сайта. Изграждане на ефективен бизнес модел за продажба на реклама в сайта.Клиент

Партньори

Награди

  • Mediamixx: Гран при "Златен чадър" за уеб и награда в категория "Телевизия" на Международния фестивал Mediamixx 2008, Албена